Minä aistin sen läsnä olevan

tavoittamattoman henkäyksen

ja mahdollisuuden,

minua kasvattavan voiman,

jolle löytyy sija sisältäni.


(Riitta Pasanen)

Taideterapia avaa uusia näkökulmia

Luo ja löydä uusia ratkaisuja

Taideterapian avulla voi löytää ratkaisuja elämäntilanteen ongelmiin ja kriiseihin. Tällaisia voivat olla toimimattomat ihmissuhteet, vaikeat kokemukset, sairaudet tai muu umpikuja elämässä. Tarjoan yksilö- ja ryhmätaideterapiaa vuosien kokemuksella Varkauden seudulla. Tapaamisissa voimme tutkia tunteita, elämää ja ajatuksia esimerkiksi maalaten ja keskustellen.

Kenelle sopii?

Menetelmä sopii kaikille: eri ikäryhmille, elämän eri ongelmien kanssa kamppaileville sekä psyykkisistä sairauksista kärsiville. Aikaisempi taiteellinen työskentely ei ole ehto eikä este. Asiakkaan ei tarvitse olla taiteellisesti lahjakas, jotta hän voisi työstää asioitaan taiteen avulla, vaan halu kokeilla riittää.

Löydä omat sisäiset voimavarasi

Ekspressiivinen taideterapia painottaa taiteen ja luovuuden merkitystä ihmisen elämässä. Sitä käytetään ennaltaehkäisevänä, kuntouttavana ja mielenterveyttä hoitavana menetelmänä. Keskustelu on oleellinen osa terapiaa. Taiteen tekemisen ja keskustelun ohella menetelmiin voivat kuulua leikki ja rituaalinen työskentely.

Taiteellinen työskentely mahdollistaa uusien toimintatapojen kehittymisen ja onnistumisen elämyksen, mikä vahvistaa ja rikastuttaa elämää. Keskiössä on itse työskentelyprosessi sekä läsnäolo tässä hetkessä. Taidetyötä ei arvioida taiteellisten kriteerien mukaan, vaan olennaista on ihmisen oma kokemus taiteen tekemisestä, sen herättämät tunteet ja oivallukset.

Ota yhteyttä ja varaa aika

Kiinnostuitko taideterapiasta? Ota yhteyttä ja varaa aika.

Palveluihin kuuluu myös teatterityö, lue lisää.